Kanker

Kanker is een ziekte die gepaard gaat met heftige processen. De onderzoeken, de behandelingen, de verwerking, je levensovertuigingen en de relaties met jezelf en je naasten… Er ontstaat ineens én ongevraagd een hoop onrust in je leven.

Wat kan ik voor jou doen:

Uit ervaring kan ik je ondersteunen en jou helpen deze processen te dragen. Uiteraard is niemand hetzelfde, maar het helpt om het met iemand te delen die iets vergelijkbaars heeft meegemaakt.

Als de diagnose kanker bij je gesteld wordt, kun je het gevoel hebben de regie over je eigen leven kwijt te raken. Toch zijn er verschillende gebieden waarop je zelf invloed hebt. Afhankelijk van welke fase je op dit moment doormaakt, help ik je met praktisch advies op deze verschillende gebieden zodat je zelf weer de regie terugkrijgt.

We kijken samen naar wat het beste bij jou past. Er is aandacht voor hoe je na de periode van behandelingen weer opkrabbelt; zowel fysiek, als mentaal.  Wanneer je erfelijk belast bent, kan ik je desgewenst (ook uit eigen ervaring) ondersteunen bij het maken van keuzes.

Wat levert het op?

Afhankelijk van in welke fase van het traject je je bevindt, zorg ik ervoor dat:

– je goed bent voorbereid op het komende proces (onderzoeken, behandelingen, bijwerkingen en daarna)

– je gedurende de behandelingen in contact blijft met je lijf

– je de behandelingen kunt (ver)dragen doordat je je ondanks alles kunt ontspannen

– je de behandelingen kunt (ver)dragen doordat je goed voor je lijf zorgt (medicatie, supplementen altijd in overleg met je arts, voeding)

– je op de hoogte bent van welke bijwerkingen eventueel kunnen optreden en wat je ertegen kunt doen

– je weet hoe je je uiterlijk kunt verzorgen

– je na de behandelingen je lijf en geest weer op de rails krijgt (ook als je bijvoorbeeld vervroegd in de overgang bent)

– je je lijft weer mooi gaat vinden en gaat vertrouwen

Kortom, dat je tijdens en/of na een periode op de rijdende trein weer zélf de regie over je leven in handen krijgt!

Kijk voor meer informatie op mijn website www.coachingbijkanker.nl.

Comments are closed.